Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество "Екзарх Антим Първи", гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци. Основано е на 15 декември 1896, от Капитан Петко Войвода и братята Петър и Никола Драгулеви.

За дружеството

Концертът на Милка Андреева напълни Летния театър

»
»
»

Странджанската народна певица Милка Андреева направи грандиозен спектакъл  на сцената на Летния театър в Бургас. Тя събра над 1200 души на концерта си, който бе посветен на 115 години от Илинденско-преображенското въстание. Изпълнителката представи новия си албум "Златният глас на Странджа". В него са включени малко известни досега седенкарски песни, които по този начин ще бъдат съхранени в богатата песенна съкровищница на Странджа.
   Концертът се осъществи благодарение на Тракийско дружество „Екзарх Антим I”, което подкрепя и развива опазването на българския фолклор. Бургаските тракийци, заедно със всички присъстващи, изпяха прави химна на Странджа – „Ясен месец”, а след това извиха кръшни хора, под песните на изпълнителката.
Освен Милка Андреева, на сцената се изявиха народният певец Стоян Ганчев и младежите от детски танцов състав „Младост”.


Галерия