Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество "Екзарх Антим Първи", гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци. Основано е на 15 декември 1896, от Капитан Петко Войвода и братята Петър и Никола Драгулеви.

За дружеството

Бургаските тракийци участваха в национален събор във Варна

»
»
»

Членове на Тракийско дружество „Екзарх Антим I” участваха в Национално честване-събор по повод 115 години от Илинденско-Преображенското въстание. Основен организатор на мероприятието е варненското тракийско дружество „Капитан Петко Войвода”.
   Съборът започна със заупокойна молитва в памет на жертвите на въстанието и продължи с историческата възстановка „Да помним героите от Илинден и Преображение 1903”. Тя предизвика голям интерес сред всички участници и гости. Съборът продължи с музикална програма с участието на състави към варненското тракийско дружество, македонското дружество и любими народни изпълнители.
„За втора поредна година присъстваме организирано и мащабно на този събор” – каза Тодор Ангелов, председател на  Тракийско дружество „Екзарх Антим I”, гр. Бургас – „и сме много доволни. Той е част от мероприятията, които са залегнали в нашата културно-патриотична програма, имаща за цел да съхрани и популяризира българската история и в частност тракийската.”


Галерия