Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество "Екзарх Антим Първи", гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци. Основано е на 15 декември 1896, от Капитан Петко Войвода и братята Петър и Никола Драгулеви.

За дружеството

Кулинарно изложение на тракийски гозби

»
»
»

При голям интерес премина кулинарното изложение на тракийски гозби, което организира Тракийско дружество „Екзарх Антим I”. То е част от мероприятията посветени на националния празник 26 март – Ден на Тракия. В залата на бургаското дружество бе подредена богата трапеза от традиционни гозби. Сред тях имаше зелник, солени и сладки баници, домашно приготвени мезета, няколко вида пити, тиквеник, щрудел, кекс и най-интересното за всички – кишкек, по стара малоазийска рецепта.

   Председателят на дружеството – Тодор Ангелов, поздрави всички, които се включиха в кулинарното изложение и призова другите присъстващи да участват догодина със свои гозби.

   Програмата на Тракийско дружество „Екзарх Антим I” за 26 март – Деня на Тракия, която се изпълнява със съдействието и подкрепата на Община Бургас, продължава с патриотичен рецитал на 23 (четвъртък) от 18:00 ч. в дома на Тракийското дружество.


Галерия